29Març2023

El Consell Comarcal del Pallars Jussà a la l’acte de llançament del programa Poctefa 2021-2027

Tècnics del Consell han estat avui presents a Vitoria-Gasteiz seguint en directe la conferència de llançament del programa transfronterer Interreg-Poctefa 2021-2027, on hi participen institucions de França, Andorra i Espanya.

Aquest programa de cooperació entre territoris pirinencs és una important eina d’equilibri territorial que permet finançar accions de desenvolupament local en l’àmbit de la innovació, l'ocupació, el turisme, la sostenibilitat i els serveis socials i d’atenció a les persones.

El Consell Comarcal ja va ser present en l’anterior edició 2014-2020,  participant en la conferència de llançament a Saragossa i liderant un projecte de cooperació territorial que va impulsar accions al voltant de la mobilitat sostenible, als dos Pallars i en territoris francesos. El projecte va incloure el finançament d’inversions com la remodelació integral de l’estació de tren a la Pobla de Segur, accions al voltant del Train Rouge o l’adequació de la presa de l’Hostalet a Sort que ha permès el pas de les barques de ràfting.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà també va col·laborar en el projecte Avenir per afavorir l'ocupació i la integració de joves migrats sols en territori pirinenc.

El gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Ardanuy Tarrat, destaca que en els darrers 10 anys el Consell s’ha consolidat com una entitat local activa en l’ús de fons europeus i ara vol ampliar el seu l’àmbit d’actuació cap a accions d'ocupació i servei a les persones.

El Consell vol entrar al nou programa Poctefa per treballar accions al voltant dels serveis d’atenció a les persones així com serveis complementaris als pobles que hi millorin les condicions de vida. Alhora també es vol treballar noves fórmules en l’àmbit de l’habitatge, la mobilitat, la salut i els serveis complementaris per a la gent gran i en paral·lel buscar altres elements que ajudin a l'assentament de gent jove. Actuacions, totes elles encarades al manteniment de la població i el repoblament.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.